keskusvoitelujärjestelmä, JOKA SOPII TARPEISIISI

Keskusvoitelujärjestelmä on ylivoimainen tapa pidentää koneiden käyttöikää, tehostaa toimintaa ja säästää huoltokustannuksia niin raskaan liikkuvan kaluston kuin teollisuuden eri voitelukohteissa.

Qtec on keskusvoitelujärjestelmien asiantuntija, ja meiltä saat laadukkaita BEKAn keskusvoitelujärjestelmiä. Toimitamme teidän tarpeisiisi parhaiten sopivan ja hinnaltaan kilpailukykyisen keskusvoitelujärjestelmän erilaisiin kohteisiin, kuten:

  • pyörillä ja kiskoilla kulkeviin ajoneuvoihin
  • maansiirtokoneiden työkaluihin
  • teollisuuden kaikkiin voitelutarpeisiin
  • tuulivoimaloihin.

Voit tutustua keskusvoitelujärjestelmien eri käyttökohteisiin tarkemmin sivun alalaidassa olevien linkkien takaa. 


Edustamamme BEKA-MAX progressiivisen keskusvoitelujärjestelmän kaikki komponentit ovat heti toimitettavissa Lempäälän keskusvarastostamme. Mikäli teillä on kysyttävää, älkää epäröikö ottaa yhteyttä. Keskusvoiteluasioissa myös jälleenmyyjämme voivat auttaa.


progressiivinen keskusvoitelu - Paras valvottavuus

Progressiivinen keskusvoitelujärjestelmä koostuu pumppuyksiköstä, pääjakajasta ja alajakajista. Pää- ja alajakajat koostuvat jakajaelementeistä. Jakajaelementeissä ei ole muita liikkuvia osia kuin mäntä, joka toimii myös hydraulisena venttiilinä ohjaten työliikkeensä päätteeksi rasvanpaineen aina seuraavalle männälle. Kullakin jakajaelementillä on tarkkaan määrätty annoskokonsa, jonka mäntä aina liikkuessaan työntää kohteelleen.

Koska kunkin männän on pakko tehdä liikkeensä loppuun ennen seuraavan liikettä, järjestelmä pysähtyy yhdenkin voitelukohteen tukkiuduttua. Tämän ansiosta järjestelmän valvonta on helppoa, kun tukoksen aiheuttama ylipainehälytys saadaan välittömästi, eikä kuivakäyntiä ehdi tapahtua.

Progressiivista järjestelmää voidaan käyttää niin ajoneuvoissa, teollisuudessa, kuin tuulivoimaloissakin. Edustamamme BEKA-MAX progressiivisen keskusvoitelujärjestelmän kaikki komponentit ovat heti toimitettavissa Lempäälän keskusvarastostamme.

Keskusvoitelujärjestelmän edut

Keskusvoitelujärjestelmä säästää ajan myötä aikaa ja rahaa, sillä se muun muassa  kasvattaa tuotteiden elinikää ja vähentää korjaus- ja huoltokustannuksia. Keskusvoitelujärjestelmän etuja ovat:

  • Keskusvoitelu toimii rasvalla
  • Keskusvoitelu on äärimmäisen toimintavarma
  • Järjestelmää on helppo valvoa, sillä tukoksesta tulee hälytys
  • Voiteluväliä ja voitelumäärää voidaan muuttaa toisistaan riippumatta

Progressiivinen keskusvoitelujärjestelmä koostuu tyypillisesti automaattipumpusta, pääjakajasta ja alajakajista. Järjestelmää voidaan käyttää myös manuaalisesti, jolloin pumpun paikalla on nippa. Manuaalisessa järjestelmässä prässillä painetaan kaikkien kohteiden yhteenlaskettu voiteluaineen tarve yhteen nippaan ja järjestelmä huolehtii sen jaosta oikeassa suhteessa kohteille.

Lue lisää BEKAn keskusvoitelujärjestelmistä linkkien takana olevista esitteistä (PDF-tiedostoja): 

Groeneveld Beka -esite: GVBK_Corporate_presentation_16_9.pdf 

Beka-Max -tuotekuvasto:  https://qtec.fi/site/attachments/Product-Catalog.pdf

Bekan progressiivisten järjestelmien yleisesite: Progressive_systems_EN.pdf

 

Lue myös: 

Usein kysyttyjä kysymyksiä keskusvoitelusta

Muut keskusvoiteluun liittyvät aineistot

Keskusvoitelu

keskusvoitelujärjestelmät ja ratkaisut kohteen mukaan