KMI Kierukkavaihteet


KMI Kinematics on maailman suurin kierukkavaihdevalmistaja. Mallistoon kuuluu valtava määrä erilaisia kierukkavaihteita perinteisistä hyvinkin erityislaatuisiin käyttökohteisiin. KMI kierukkavaihteissa käytetään patentoitua, ns. tiimalasityyppistä matopyörää, jonka ansiosta saavutetaan moninkertainen kääntö- ja pitovoima kilpailijoiden perinteisiin suoralla matopyörällä varustettuihin malleihin verrattuna. Tiimalasi-designissä on mallista riippuen 5–11 hammasta yhtä aikaa hammaskontaktissa. Tästä seuraa huikea suorituskyky ja -tarkkuus.

Mallistossa ovat tarjolla myös täysin huoltovapaat ja IP66-luokitetut mallit.

Kierukkavaihde, LP-sarja

LP (Low Profile) -sarjan kierukkavaihe

Uudet LP (Low Profile) -sarjan kierukkavaihteet ovat matalampia ja yli 10 % kevyempiä kuin SE- tai KE-sarjan kierukkavaihteet. Alemman kokonaispainon ansiosta voidaan hyötykuorman määrää lisätä esim. koneen puomin päähän asennettavassa kääntölaitteissa.

KMI LP-mallisto on tällä hetkellä saatavana kolmessa koossa, LP9, LP14 ja LP17. Pitomomentti 39–65 kNm , kippimomentti 45–135 kNm ja kääntömomentti 8–18 kNm. Vaihteiden vähennyssuhteet vaihtelevat i = 61–102. Mallit ovat vaihtokelpoisia IMO 0223, 0343 ja 0419:n sekä PSL 60-223, 85-343 ja 103-422:n kanssa. Näistä poiketen KMI LP-mallit ovat itsepidättäviä ilman erillistä jarrua, ja niiden pito- ja kääntömomentit ovat moninkertaiset tiimalasimallisen matoakselin ansiosta.

KMI LP kierukkavaihteet tarjoavat täydellisen suojan ympäristön pölyltä, likailta, hiekalta ja jopa vedeltä IP55-koteloinnin ansiosta ja niille voidaan luvata jopa 30 vuoden kestoikä. Kinematics kierukkavaihteille on myönnetty ISO 9001-, CE-, REACH- ja TUV-sertifikaatit. Kaikki materiaalit ja komponentit täyttävät nämä standardit.

Kaikki LP-sarjan kierukkavaihteet heti toimitukseen Lempäälästä!

Suljettu kierukkavaihde SE-sarja

Suljettu kierukkavaihde SE-sarja

SE-sarjan kierukkavaihteet tarjoavat ylivoimaisen kääntö- ja pitovoiman. Tyypillisiä käyttökohteita ovat kääntyvät aurinkopaneelit, satelliitti- ja tutka-antennit, henkilönostinalustat ja monet muut melko hidasta pyöritystä, mutta suurta pitovoimaa ja kippimomenttia edellyttävät kohteet.

Standardisarjassa pitovoima 6 kNm–220 kNm, dynaaminen kääntövoima 0,2 kNm–63 kNm ja kippimomentti 0,5 kNm–271 kNm. Vaihteiden alennus i=30... jopa i=156 600. Asennusasento on vapaa.

KMI Kinematics kierukkavaihteiden matopyörässä käytetään patentoitua tiimalasimuotoa. Toisin kuin tavallisissa matopyörissä, joissa vain yksi matopyörän hammas on kerrallaan kosketuksissa kehän hampaaseen, tiimalasi-designissä mallista riippuen 5–11 hammasta on yhtä aikaa hammaskontaktissa. Tästä seuraa ennenkokematon suorituskyky ja tarkkuus.

Avoin kierukkavaihde S-sarja

Avoin kierukkavaihde S-sarja

Avoin S-sarjan kierukkavaihde on omiaan käyttökohteissa, joissa tehdään tyypillisesti päivittäisiä huolto- ja tarkastustoimia ja joissa suljettua rakennetta ei tarvita. Tyypillisiä käyttökohteita ovat mobiililaitteet, kuten henkilönostimet ja monenlaiset kuorma-auton alustalle rakennetut työlaitteet.

Standardisarjassa pitovoima 3 kNm–220 kNm, dynaaminen kääntövoima 0,2 kNm–63 kNm ja kippimomentti 33 kNm–67 kNm. Vaihteiden alennus i=30... jopa i=156600. Asennusasento vaaka tai pysty.

Suljettu kierukkavaihde, vertikaaliakselinen VE-sarja

Suljettu kierukkavaihde, vertikaaliakselinen VE-sarja

VE-sarjan kierukkavaihde on suljettu, vaakasuoran ulostulon malli, jonka asentamiseen ei tarvita mitään ylimääräisiä komponentteja. Tyypillisin käyttökohde on yksiakselinen aurinkopaneeli, jossa on tärkeää pitää tarkka suuntaus riepottelevista myrskytuulista huolimatta.

Standardisarjassa pitovoima 3 kNm–38 kNm, dynaaminen kääntövoima 0,2 kNm–9 kNm ja kippimomentti 0,5 kNm–34 kNm. Vaihteiden alennus i=30...jopa i=156600. Kiinnitys vaakaan, jolloin ulostuleva voima on myös vaaka.

Suljettu kierukkavaihde, huoltovapaa KE-sarja

Suljettu kierukkavaihde, huoltovapaa KE-sarja

KE-sarjan kierukkavaihteet ovat täysin huoltovapaita, millä saavutetaan merkittäviä säästöjä kenttäolosuhteissa, sillä niissä on huima IP-66 suojaustaso. Tyypillisiä käyttökohteita ovat kääntyvät aurinkopaneelit, tuulivoimalat, satelliitti- ja tutka-antennit, puhdastilakohteet ja offshore-sovellukset.

Standardisarjassa pitovoima 38 kNm–48 kNm, dynaaminen kääntövoima 1,4 kNm–10 kNm ja kippimomentti 33 kNm–67 kNm. Vaihteiden alennus i=30... jopa i=156600. Asennusasento vaaka tai pysty.

 

Miksi "tiimalasirakenne" kierukkavaihteen matopyörässä on ylivertainen?

Tiimalasirakenne kierukkavaihteessa

Tiimalasityyppinen matopyörä mahdollistaa 4–9-kertaisen kääntömomentin perinteiseen suoraan matopyörään verrattuna. Tavallisessa matopyörässä on kontaktissa ainoastaan yksi kehän hammas kerrallaan. Tiimalasimuodon ansiosta hammaskontakteja on kerralla useita. Näin KMI kierukkavaihde tarjoaa vertaansa vailla olevan suorituskyvyn kilpailijoihin nähden.